De Steegsche Hoeve
Bed & Breakfast

Ontdek de Meierij

Schaapskooi Schijndel

De Schaapskooi Schijndel is in 2020 uitgeroepen tot mooiste plekje van de Meierij. Deze bijzondere plek ligt op zowel loop- als fietsafstand van onze B&B. Een prachtige plek voor een lekker drankje op het terras, midden in de natuur. Probeer ook het zelf gebrouwen bier van eigen hopteelt. 

 
De Museumboerderij 

De Meierijsche Museumboerderij in Heeswijk geeft een mooi inkijkje in het boerenleven. Hoe werd er vroeger geleefd, gewoond en gewerkt op een boerderij in de Brabantse Meierij. Kom het ontdekken. 'Gezet Welkom!' 

 
Glazen Boerderij

Op het marktplein in de centrum van Schijndel staat een gemiddelde Schijndelse boerderij van glas. Een multifunctioneel gebouw die de geschiedenis doet herleven. Benieuwd naar deze unieke boerderij? Bezoek onze gezellige dorpskern met gezellige winkeltjes en restaurants.

 
De Kilsdonkse molen

De Kilsdonkse Molen brengt mens, natuur, cultuur en historie bij elkaar. Een prachtig cultuurmonument, gelegen in het groene beekdal van de Aa. De Kilsdonkse Molen is uniek vanwege de combinatie van twee molens: de een aangedreven door wind, de ander door water. Door deze twee te koppelen kan er zowel op wind- als waterkracht worden geperst en gemalen. Bezoek de molen voor een interessante rondleiding of verken waterrijke omgeving met een kano of fluisterboot.

 
Kasteel Heeswijk

Beleef het Brabantse Kasteel in Heeswijk, met ruim duizend jaar geschiedenis. Genomineerd voor misschien wel het meest Romantische Kasteel van Nederland. Een bijzondere plek om in de historie van de omgeving te duiken. Gelegen in een prachtig stukje natuurschoon. Vergeet dan ook niet een wandelingetje over het mooie landgoed te maken!


Uitkijktoren Natuurpoort Heeswijk

Kasteel Heeswijk is een Brabantse Natuurpoort. Vanaf hier maakt u mooie wandelingen en fietstochten door de bossen, de lanen en velden van het landgoed, doorsneden door de kronkelende Aa. De houten uitkijktoren biedt een mooi uitzicht op de weidse natuur.


 Abdij van Berne 

Een heerlijke plek waar bezinning en ontspanning samenkomen. Neem een kijkje in de abdijwinkel, het proeflokaal of doe mee aan een van de activiteiten. De van Berne Abdij biedt een unieke rondleiding waarbij je zelfs de Abdij van binnen mag bekijken!  Samen met een gids kunt u het abdijterrein, de Abdij zelf, de tuinen en de abdijkerk verkennen. En natuurlijk mag een proeverij ter afsluiting niet ontbreken!